Het leukste gezelschapsspel voor het hele gezin?

Het leuke aan bordspellen is dat het niet per se gaat om winnen. Het spel spelen is waar het om draait. Om gezellig samen met vrienden of je gezin een leuke avond te hebben. Daarom hebben we in dit blog een overzicht gemaakt van de leukste gezelschapsspellen voor het hele gezin, hiermee zorg je voor een gezellige, leuke avond!

Wat zijn gezelschapsspellen?

Gezelschapsspellen zijn bedoeld om met meerdere mensen te spelen, vaak kan je ze met vier mensen (of meer) spelen. Het is een leuke manier om een gezellige avond te hebben. Ook zijn gezelschapsspellen erg leuk om op verjaardagen te spelen, het is een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Bij Bordspelprijzen vind je werkelijk álle bordspellen waar je maar van kunt dromen. We hebben een enorm uitgebreid aanbod en volop keuze. Om je op weg te helpen het juiste bordspel te vinden volgt hier een overzicht van de leukste gezelschapsspellen voor het hele gezin. In dit overzicht tref je enkele klassiekers aan (die natuurlijk niet mogen ontbreken) als ook enkele nieuwkomers die gegarandeerd speelplezier zullen opleveren. Welk spel je ook zoekt, bij Bordspelprijzen vind je het voor de scherpste prijs.

Leuke gezelschapsspellen voor het hele gezin

In het overzicht richten we ons op gezelschapsspellen die leuk zijn voor zowel jong als oud. Deze spellen zijn bij uitstek geschikt voor tijdens een feestdag, speciale gelegenheid of gewoon na het avondeten.

Ticket to Ride Europa

Reis Europa rond in dit leuke gezelschapsspel dat draait om het bouwen van diverse spoorwegen. In Ticket to Ride Europa krijgt iedere speler een aantal routes die hij of zij moet zien aan te leggen. Hoe langer de route, des te meer punten deze oplevert. Maar pas op: als een speler je de pas afsnijdt moet je jouw plan herzien wat tijd en kaarten kost. Een erg leuk spel voor het hele gezin!

Aantal spelers: 2 – 5
Leeftijd: 8 – 99 jaar

Azul

In Azul is het doel om een fraai tegelwerk te bouwen met Azulejos; mooie keramische tegels. In dit spel is het aan de spelers om de muren van het paleis te verfraaien met deze tegels. Voor rijen en kolommen gemaakt met deze tegels krijg je extra punten, alsook wanneer je alle tegels van een specifieke kleur in je bouwwerk verwerkt. Maak patronen, scoor de meeste punten en win! Azul won de Nederlandse Spellenprijs Familie 2018 en was Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2018.

Aantal spelers: 2 – 4
Leeftijd: 8 – 99 jaar

Carcasonne

In dit bekende gezelschapsspel bouwen spelers allemaal aan de Franse stad Carcassonne. Spelers leggen wegen, steden, weiden en kloosters neer. Door het plaatsen van horigen kunnen punten worden gescoord wanneer projecten compleet zijn, zoals een voltooide weg of afgebouwde stad. Carcasonne is niet voor niets geliefd onder families en bordspelfanatiekelingen, het heeft eenvoudige regels en toch voldoende diepgang. Het bied een mix van geluk en tactiek.

Aantal spelers: 2 – 5
Leeftijd: 7 – 99 jaar

Catan

Een ander welbekend spel is natuurlijk Kolonisten van Catan. Als je van gezelschapsspellen houdt mag Catan uiteraard niet ontbreken. Voor de enkeling die het spel niet kent: het doel is om overwinningspunten te behalen door het bouwen van dorpen en steden. Dit doe je door grondstoffen te verzamelen en te handelen met andere spelers. Dorpen en steden leveren ook grondstoffen op, dus hoe meer je er hebt, hoe makkelijker je aan grondstoffen kan komen om mee te bouwen of om te verhandelen. Voor wie geen genoeg kan krijgen van Catan zijn er nog diverse uitbreidingen, zodat je met dit gezelschapsspel vele uren zoet kan zijn. Veel mensen vinden Catan leuk omdat het van alles wat heeft: tactiek, wat geluk en interactie met andere spelers.

Aantal spelers: 3 – 4
Leeftijd: 10 – 99 jaar

Dixit

Dixit is eenvoudig te leren en een leuke manier om lekker creatief bezig te zijn. Dit gezelschapsspel bevat sprookjesachtige kaarten die voor interpretatie vatbaar zijn. Het is de bedoeling dat je jouw verbeelding de vrije loop laat. Om de beurt is een speler de verteller, hij pakt een kaart uit z’n hand (iedere speler krijgt 6 kaarten) en omschrijft deze. Dit kan door een zin, woord, gebaar of geluid. Probeer je tegenstanders goed in te schatten, want de hint moet niet te moeilijk, maar zeker ook niet te makkelijk zijn. Elke speler geeft nu een gesloten kaart die bij de hint kan passen. De kaarten worden geschud en open op tafel gelegd. De spelers moeten kiezen welke kaart van de verteller is. Als anderen op jouw kaart stemmen, krijg je punten. Een erg leuk en origineel spel wat je met het hele gezin kan spelen!

Aantal spelers: 3 – 6
Leeftijd: 8 – 99 jaar

Imperial Settlers

De naam doet denken aan de Kolonisten van Catan, toch is Imperial Settlers compleet anders. In dit spel hebben vier wereldmachten een nieuw gebied ontdekt en iedereen wilt daar grondstoffen en rijkdommen bemachtigen. De Barbaren, Romeinen, Japanners en Egyptenaren trekken naar het gebied om hun rijk te vergroten. Er moeten gebouwen worden neergezet om de economie te verbeteren, mijnen zijn nodig om grondstoffen te delven en akkers zijn nodig voor voedsel voor de soldaten uit de kazernes. In vijf rondes moet je zoveel mogelijk overwinningspunten behalen om met jouw volk te winnen. Een leuk, uitdagend spel voor het hele gezin!

Aantal spelers: 1 – 4
Leeftijd: 10 – 99 jaar

Wingspan

Wingspan is een erg leuk spel (ook als je niet van vogels houd). Het is genomineerd als Speelgoed van het Jaar 2019. Het is doordacht, tactisch en je steekt er nog wat van op ook! In dit spel kruip je in de huid van een vogelverzamelaar. Het doel is om zoveel mogelijk punten te behalen, dit doe je door vogels te spelen, eieren te leggen en einde ronde doelen te behalen. Het spel bevat maar liefst 170 unieke vogelkaarten, dus jouw tactiek zal elk spel weer anders moeten zijn. Wingspan is vrij eenvoudig te leren, maar bied dankzij de combinaties van vogels die je maakt, enorm veel diepgang en afwisseling.

Aantal spelers: 1 – 5
Leeftijd: 10 – 99 jaar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *