Goedkope bordspellen voor urenlang speelplezier: 5 aanraders!

Ben je op zoek naar goedkope bordspellen en betaalbare kaartspellen? In dit blog delen we een vijftal aanraders voor een schappelijke prijs!

Goedkope bordspellen kopen?

Als je op zoek bent naar een specifiek bordspel check dan zeker even bordspelprijzen.nl. Daar vind je vrijwel alle bordspellen die je maar kan bedenken én we vergelijken direct verschillende online aanbieders voor je, zodat je gegarandeerd de laagste prijs krijgt.

Goedkoopste bord- en kaartspellen

De meeste spellen voor een lage prijs zijn kaartspellen. Dit komt omdat er vaak minder materiaal in het doosje zit, dus zijn de productiekosten lager. Ben je op zoek naar een budget bordspel of budget kaartspel? Lees dan snel verder!

Top 5 goedkope bordspellen en kaartspellen

Uno

Uno kaartspel

In Uno wil je sneller dan je tegenstanders jouw handkaarten wegspelen. Om de beurt spelen de spelers een kaart door een kaart te leggen die overeenkomt qua kleur of cijfer van de bovenste kaart op de aflegstapel. Ben je niet in staat een kaart te spelen? Dan trek je een kaart van het deck. Ben je dan nog niet in staat om iets te spelen, dan pas je en is de volgende aan de beurt. Door de toevoeging van speciale kaarten kan je andere spelers extra kaarten laten treken of op andere manier dwarsbomen. Uno is een aanrader, voor jong en oud! Dit goedkope kaartspel staat garant voor uren speelplezier.

Aantal spelers: 2 tot 10
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Spelduur: 30 minuten

The Resistance

the resistance bordspel

Dit spel, The Resistance, wordt ook wel vergelijken met de Engelse variant van Wie is de Mol? De agenten van The Resistance willen namelijk missies laten slagen, terwijl spionnen de boel willen saboteren. De spionnen weten onderling elkaars identiteit, de agenten echter niet. Door middel van discussie en deductie moeten de agenten de spionnen ontmaskeren. Als de spionnen 3 punten behalen, winnen zijn. Behalen de agenten echter eerder 3 punten, dan wint dat team.

Aantal spelers: 5 tot 10 spelers
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Spelduur: 30 minuten

Munchkin

munchkin kaartspel

Ben je bekend met Dungeons & Dragons? Munchkin is daar een grappige satire op. Dit kaartspel wordt gekenmerkt door clichés van Dungeons & Dragons en andere role playing boardgames (zoals het koken van een mierenhoop om voldoende XP te krijgen om een level te stijgen..) In Munchkin start iedere speler als een held van level 1. De speler die met zijn karakter als eerste niveau 10 bereikt heeft gewonnen. Spelers kunnen tijdens het spel rassen- of klassenkaarten krijgen die van invloed zijn welke andere kaarten (zoals voorwerpen en harnassen) je kan gebruiken. Om als eerste level 10 te behalen zul je af en toe moeten samen werken om een te sterk monster te verslaan, terwijl je op andere momenten gigantisch je maat zal moeten verraden om te zorgen dat hij niet te ver vooruit gaat lopen. Een aanrader, maar je moet wel enigszins van het fantasy-thema en flauwe humor houden!

Aantal spelers: 3 tot 6 spelers
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Spelduur: 60 tot 120 minuten

Celestia

celestia bordspel

Dit bordspel is werkelijk waar een koopje! In het spel Celestia bevinden de spelers zich aan boord van een magisch vliegend schip dat van eiland naar eiland vliegt. Iedere beurt is een andere speler de kapitein. Om het volgende eiland te bereiken moet de kapitein voldoende kaarten hebben om de obstakels te overwinnen. De spelers mogen voor vertrek kiezen; óf een schat van het eiland houden en het schip verlaten, óf de gok wagen, op het schip blijven en vertrouwen in de kapitein. Hoe verder het schip reist, des te waardevoller wordt namelijk de buit.

Het wordt nog leuker doordat er diverse power-up kaarten zijn die de huidige kapitein kunnen helpen… of hinderen. Of speel de kaart die jou (en jou alleen) red als het schip onverhoopt toch zou crashen. Als een kapitein er niet in slaagt om naar het volgende eiland te vliegen crasht namelijk het schip. Dit houdt in dat je weer teruggaat naar de start van de eilanden. Dit gaat door totdat iemand genoeg schatten heeft bemachtigd om te winnen.

Celestia is eenvoudig, ontzettend leuk om te spelen en brengt de spanning van gokken met zich mee. Een echte budget aanrader!

Aantal spelers: 2 tot 6 spelers
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Spelduur: 30 minuten

Ticket to Ride: London

ticket to ride london

Tot slot vertrekken we naar Londen in de jaren 70 in Ticket to Ride: London. In deze versie van Ticket to Ride ga je terug naar het Londen van de jaren ’70, met locaties zoals Hyde Park en de Tower of London.

In deze versie van Ticket to Ride gebruik je geen treinen, maar dubbeldekker bussen om je routes te behalen. Kan jij jouw bestemmingskaarten, zoals Big Ben, Buckingham Palace en Baker Street, als eerste met elkaar verbinden?

Een leuke toevoeging: in Ticket to Ride London kan je extra punten verdienen door districten te voltooien, dit doe je door alle locaties van zo’n district aan elkaar te verbinden.

Het spel kan binnen 15 minuten worden gespeeld. Leuk dus als ‘opwarmer’ voor een spelletjesavond!

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Spelduur: 15 minuten

Nog meer goedkope bord- en kaartspellen

Naast de hierboven genoemde spellen zijn er nog enkele aanraders voor als je op zoek bent naar een leuk budget bordspel. Ga bijvoorbeeld samen de strijd aan met de saboteurs op zoek naar het goud in Saboteur. Of overleef de gevaarlijke nachten in Weerwolven van Wakkerdam (leukste budgetspel voor grote groepen!) Of maak in een handomdraai de lekkerste sushi in Sushi Go.Ben je op zoek naar een specifiek bordspel? Check dan bordspelprijzen.nl voor de laagste prijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *