7 leukste spellen voor 2 personen

Niet altijd is het mogelijk om een groepje mensen bij elkaar te krijgen voor een gezellig avondje bordspellen. Gelukkig zijn er ook hele leuke spellen voor 2 personen! Alleen is het wel zo dat niet alle spellen geschikt zijn voor 2 spelers. In dit blog ontdek je wat de leukste bordspellen voor 2 personen zijn.

Overzicht van de leukste spellen voor 2 personen

Er zijn verschillende spellen die enorm leuk zijn om met z’n tweeën te spelen. Sommigen zijn speciaal gemaakt voor twee spelers, anderen zijn gemaakt om met een groep te spelen maar lenen zich enorm goed voor een één tegen één spel. Laten we beginnen met het eerste leuke spel voor 2 personen:

Saboteur: het duel

Dit kaartspel is een opzichzelfstaande versie van Saboteur, waarin je met maximaal 2 spelers zoveel mogelijk goud probeert te verzamelen. In Saboteur: het duel ga je op zoek naar goud. Beide spelers zijn een kabouter die tunnels graven op zoek naar goudklompen. Je kunt van elkaars tunnels gebruikmaken, of je eigen weg kiezen. Daarbij kun je elkaar saboteren met omkoopbare trollen en sabotagekaarten. Een erg vermakelijk spel met voldoende plotselinge wendingen om de zoektocht naar het goud spannend te houden!

7 wonders duel

De 2-speler variant van 7 Wonders is een absolute aanrader. Dit spel voor twee is lekker tactisch.

7 Wonders duel speelt zich af over een tijdsspanne van drie eeuwen, waarin je kaarten verzamelt om op verschillende manieren punten te scoren. Boek vooruitgang in de wetenschap, creëer een groot leger of bouw grootse gebouwen om jouw beschaving naar de overwinning te leiden. Je kunt winnen door een militaire, burgerlijke of wetenschappelijke overwinning. Dit zorgt voor een dynamisch duel waarbij je met allerlei factoren rekening moet houden.

Voor 7 wonders Duel is ook een uitbreiding beschikbaar: 7 Wonders Duel – Pantheon.

Hive

De volgende in de lijst is Hive, ook een tactisch spel waarbij je veel zult nadenken. Dit is een leuk spel voor 2 spelers waarbij het doel is om de bijenkoningin van de andere speler vast te zetten. Het spel is makkelijk om te leren, maar moeilijk om volledig onder de knie te krijgen.

Hive bordspel

Het voelt een beetje als schaken, maar dan met insecten. Elke steen (insect) die je plaatst heeft andere eigenschappen om te bewegen. Je zult de insecten goed moeten laten samenwerken om de koningin van de ander klem te zetten. Een echte aanrader voor 2 spelers die van tactiek houden en één van de leukste spellen voor 2 personen.

Carcassonne

Ben je bekend met Carcassonne? Het is een spel dat niet persé is bedoelt voor twee spelers, maar het werkt erg goed met z’n tweeën. Overigens is het ook erg leuk met 3 of 4 spelers. Een voordeel van een potje met z’n tweeën is dat het tempo lekker hoog ligt.

Elke beurt draai je een tegel om die je probeert aan te leggen bij het bestaande landschap. Dit landschap breidt zich daardoor langzaam uit met steden, wegen en akkers. Door tegels tactisch aan te leggen kun je jouw tegenstander dwarsbomen. Om te winnen in dit spel zul je de tegels die jij pakt slim moeten spelen om zelf zoveel mogelijk punten te scoren en jouw tegenstander te dwarsbomen.

Om dit spel te spelen met z’n tweeën heb je voldoende aan het Carcassonne basisspel. Echter zijn er tal van uitbreidingen die je kunt toevoegen!

Pandemic

Pandemic bordspel

Pandemic is nog een voorbeeld van een spel dat niet persé bedoelt is voor 2 spelers, maar wat wel erg leuk is om met z’n tweetjes te doen. Je speelt bij dit spel niet tegen, maar met elkaar. Samen moet je de wereld beschermen tegen verschillende virussen door een geneesmiddel voor elk virus te creëren. Het is een spannend bordspel waarbij je nauw moet samenwerken om het virus in te dammen en te verslaan. Je kunt dit spel met twee spelers spelen, echter kan het dan wel een uitdaging zijn om de diverse virussen te verslaan. Houden jullie van samenwerking en een uitdaging? Dan is dit spel voor jullie!

Wingspan

De volgende in de lijst is nogmaals een spel dat niet persé bedoelt is voor twee spelers. Wingspan is een spel vol tactiek én vogels! Iedere speler kruipt in de rol van vogelliefhebber en probeert een goede leefomgeving voor vogels te creëren.

Elke vogel die je toevoegt in een leefgebied breidt een keten van acties uit zodra je het leefgebied activeert. Er zijn drie verschillende leefgebieden, met elk hun eigen vogels en focus; het bos (voedsel pakken), het weidegebied (eieren leggen) en het moeras (vogelkaarten trekken). Dit is een typische ‘engine building’ game, bouw jij de beste actiemotor en scoor je het meeste punten?

Je kunt op verschillende manieren punten scoren: vogels zijn punten waard, elk ei op een vogel is één punt waar, er zijn doel- en bonuskaarten en voedsel op kaarten en weggestopte vogelkaarten (zwermen) zijn ook punten waard. Een leuk, tactisch spel met tientallen manieren om te winnen dus! Bovendien bevat het spel 170 unieke vogelkaarten, dus geen enkel potje is hetzelfde.

Heb je geen tegenstander om tegen te spelen? Geen probleem, Wingspan kun je zelfs solitair spelen.

Ticket to Ride: Nordic Countries

Alle Ticket to Ride bordspellen zijn met meerdere spelers te spelen, maar lenen zich ook voor een één tegen één potje. Ticket to Ride kenmerkt zich door de lange treinroutes die je moet bouwen om punten te scoren, waarbij je rekening dient te houden met het afsnijden van andere spelers.

Ticked to Ride Nordic Countries bordspel

Vooral Ticket to Ride: Nordic Countries is leuk om met 2 spelers te spelen. De kaart is iets kleiner, waardoor er wat meer interactie is onderling. Dit spel neemt je mee naar Denemarken, Noorwegen, Finland en Zweden. De spelers verzamelen kaarten met daarop verschillende treinwagons om routes mee te bouwen, tunnels te verbinden en veerboten te gebruiken, terwijl je de steden van Noorse landen met elkaar verbindt. Bouw jij de treinroutes die de meeste punten opleveren?

Ticket to Ride is makkelijk te leren en bied uren speelplezier!

Vind de leukste spellen voor 2 spelers op Bordspelprijzen.nl

Hopelijk heb je genoten van dit overzicht van de leukste bordspellen voor 2. Gelukkig zijn er veel opties voor spelletjes voor 2, zodat er voor ieder wel wat leuks tussen zit. Ga jij voor tactiek en kies je 7 Wonders Duel of Hive? Of ga je liever aan de slag met het aanleggen van spoorwegen in Ticket to Ride of het verzamelen van vogels met Wingspan? Welk spel jouw voorkeur ook heeft, check zeker even bordspelprijzen.nl voor de laagste prijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *