Nieuw bordspel kopen? Check hier de nieuwste bordspellen!

Nu is een mooi moment om aan de slag te gaan met de beste en nieuwste bordspellen van dit moment. Doordat je mogelijk veel thuis zit deze periode is het extra leuk om een aantal nieuwe bordspellen aan te schaffen om met het hele gezin te spelen.

De meeste bordspellen die we kennen van vroeger, zoals Cluedo of Monopoly, spelen veel trager dan de nieuwste bordspellen die nu op de markt uitkomen. Deze spellen zijn dynamischer, sneller en bieden vaak meer uitdaging in de vorm van strategie. Om je op weg te helpen een keuze te maken voor een nieuw bordspel delen we hieronder enkele van de leukste en nieuwste bordspellen van begin 2021.

De nieuwste bordspellen van 2021

Kōhaku

In Kōhaku is het aan de spelers om de mooiste vijver met koikarpers aan te leggen. Elke beurt trekken de spelers zowel een koi- als een kenmerktegel (Feature Tile) van het centrale vijverbord om in hun eigen vijver te plaatsen.

De spelers scoren punten door bloemen te omringen met koi karpers in passende kleuren, kikkers naast koi-tegels met libellen te plaatsen en ervoor te zorgen dat kleine koi’s een veilige plek hebben door ze in de buurt van rotsen te plaatsen. Daarnaast zijn er vlinders, die scoren op basis van ‘line of sight’, dus zorg ervoor dat ze op een lijn staan met vissen van dezelfde kleur. Tot slot zijn er schildpadden en standbeelden die zorgen voor makkelijke punten, maar deze zijn minder waardevol dan de andere kenmerken.

Om de mooiste vijver aan te leggen is zorgvuldig plannen nodig, want als je eenmaal een tegel hebt geplaatst kan je deze niet meer verplaatsten!

Het spel is afgelopen zodra er geen koi-tegels meer zijn om het centrale vijverbord mee te vullen. De spelers tellen dan hun punten en degene met de meeste punten is de winnaar en mag met recht zeggen dat hij de mooiste vijver heeft.

Spelers: 1- 4
Speelduur: 30 – 45 min
Leeftijd: 10+

Hallertau

In Hallertau in Beieren bevindt zich het grootste aaneengesloten hopteeltgebied ter wereld. Volgens de verhalen is deze plaatst de eerste in Midden-Europa waar hop werd verbouwd. Het spel Hallertau speelt zich af rond 1850 – toen deze plaats zou uitgroeien tot het grote hopteeltgebied wat het nu is.

In het spel neem je de rol aan van een leider van een klein Beirs dorp. Het is jouw doel om de prestige en rijkdom van het dorp te vergroten. Dit doe je door de plaatselijke ambachtslieden te voorzien van goederen uit de landbouw en schapenteelt.

Enkele leuke kenmerken van het spel Hallertau zijn:

Progressive worker placement: Actievelden kunnen meerdere keren worden gebruikt, maar worden wel steeds duurder.

Two-Field Rotation System: Na verloop van tijd verliezen velden hun potentie, dus zul je ze af en toe moeten laten braak liggen voor verbeterde productie.

Kaart Combos: Op elk moment kan je kaarten uitspelen. Hierdoor wordt de timing én combinatie van kaarten enorm belangrijk.

Schapen met een vervaldatum: Schapen fokken brengt voordelen met zich mee, maar onthoud wel dat de schapen uiteindelijk door natuurlijke oorzaak zullen sterven – je kan ze niet onbeperkt ‘sparen’.

Hallertau is een echte aanrader voor liefhebbers van het worker placement genre!

Spelers: 1 – 4
Speelduur: 50 – 140 minuten
Leeftijd: 12+

Cubitos

In Cubitos kruipen de spelers in de huid van de deelnemers aan de jaarlijkse Cube Cup, een race van strategie en geluk om de Cubitos Kampioen te bepalen.

Iedere speler krijgt een loper op de racebaan en een ondersteunend team, dat team wordt vertegenwoordigd door alle dobbelstenen die je gooit. Elke beurt gooi je de dobbelstenen en gebruik je de resultaten om over de racebaan te bewegen, nieuwe dobbelstenen te kopen of vaardigheden te gebruiken. Maar wees niet overmoedig met het gooien, anders zou het juist weleens nadelig kunnen uitpakken!

Spelers: 2 – 4
Speelduur: 30 – 60 minuten
Leeftijd: 10+

Overboss: A Boss Monster Adventure

In Overboss (ook wel bekend als Overlord) moeten rivaliserende monster eindbazen hun kerkers verlaten om het tegen elkaar op te nemen. Elke beurt plaatsen Boss Monsters terrein-tegels en monster-fiches. Het doel: om het landschap zodanig te bouwen dat jij de ultieme Overboss wordt!

Dit spel is snel te spelen en daardoor enorm leuk en bovendien ook toegankelijk. Het is geïnspireerd op het spel Boss Monster van Brotherwise Games’, echter bied Overboss een compleet nieuwe ervaring.

Je bouwt het landschap op door bossen, moerassen, kampen, kerkhoven en kerker-ingangen te plaatsen. Elk terrein heeft een eigen puntenwaarde en sommigen worden meer waard naarmate er sets ontstaan. Spelers moeten dus een balans zien te vinden in het plaatsen van tegels en daarbij ook opletten dat ze sets van andere spelers verstoren. Daarnaast moet je ook monsters beheren, die leveren punten op als je ze samenvoegt of op een passend terrein plaatst.

Het spel kan met vijf spelers gespeeld worden. De box bevat meer dan 120 terreintegels, ruim 100 monsterfiches, spelersborden, een scoreblok en nog veel meer.

Spelers: 1- 5
Speelduur: 20 – 30 minuten
Leeftijd: 8+

7 Summits

In het ijzige 7 Summits neemt iedereen de rol aan van een bergbeklimmer. De spelers moeten de dobbelstenen gebruiken om de hoogste berg op elk van de zeven continenten te beklimmen, uitrusting te upgraden en hun vaardigheden te verbeteren.

In dit dobbelspel kies je een dobbelsteen om de bijbehorende berg te beklimmen. Je kan vroegtijdig stoppen en op safe spelen, of doorzetten om de top te bereiken – let wel op: dat verhoogt de kans op lawinegevaar!

Spelers: 2 – 5
Speelduur: 30 – 40 minuten
Leeftijd: 12+

De nieuwste bordspellen van 2021

Dit is een greep uit de nieuwe bordspellen die dit jaar tot zover zijn uitgekomen. Bovendien zit er voor iedereen wel wat tussen. Ben je op zoek naar een specifiek spel? Check dan Bordspelprijzen.nl voor het grootste aanbod aan bordspellen én vergelijk aanbieders zodat je jouw nieuwe bordspel ook nog eens voor de laagste prijs koopt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *