Beste bordspellen van nu

Ben je op zoek naar een nieuw, uitdagend bordspel waar je komende tijd zoet mee kunt zijn? Dan ben je hier bij het juiste adres! We delen de tofste boardgames van dit moment met je. Hier komen ze, de beste bordspellen ooit!

30 Seconds

Ongetwijfeld hét leukste spel voor grote groepen: 30 Seconds. Dit spel is de ideale gangmaker voor een gezellige avond! 30 Seconds wordt gespeeld in teams van tenminste 3 personen. Eén iemand uit het team probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk van de begrippen op een getrokken kaart te omschrijven. Elk goed geraden begrip door het team levert één stap vooruit op het bord op. Het team dat het eerste bij de finish is wint. 30 Seconds is een echte aanrader en niet voor niets een van de beste bordspellen van nu.

30 seconds

Start Wars Imperial Assault

Star Wars: Imperial Assault is een strategische boardgame met tactiek en missies die gespeeld kunnen worden met twee tot vijf spelers. In de campagne van Imperial Assault speel je als een groep rebellen tegen het Galactische rijk. Ook is er een skirmish modus waarin je het tegen een vriend opneemt om een bepaald doel als eerste te voltooien. Een echte aanrader, zelfs als je geen diehard Star Wars fan bent!

Star Wars Imperial Assault borsdpel

Mansions of Madness

In het horror bordspel Mansions of Madness kruip je in de huid van één van de onderzoekers die monsters zal bevechten en naar aanwijzingen op zoek moet om het verhaal te voltooien. Neem het op tegen geschifte sektes en gruwelijke monsters – zorg ervoor dat je niet gek wordt! Dit is een volledig coöperatief spel – de vijanden worden bestuurd door middel van een app die aangeeft wat elke vijand doet. Door deze app is elk spel ook volledig uniek. Terecht dus één van de beste bordspellen van nu.

Mansions of Madness

Arkham Horror: The Card Game

Arkham Horror is een coöperatief kaardspel dat zich afspeelt in de horrorwereld van Lovecraft. In dit kaartspel speel je samen of alleen tegen de Ancient Ones die toegang willen tot onze wereld. Je moet mysteries oplossen en samenzweringen ontrafelen om het verhaal tot een goed einde te brengen. Bovendien bepalen je inspanningen ook het verdere verloop van de campagnes.

Arkham Horror kaartspel

Scythe

In Scythe neemt iedere speler de rol aan van één van de vijf facties van Oost-Europa die moet proberen om hun fortuin te verdienen door gebieden te veroveren, manschappen te rekruteren, goederen te oogsten, dorpelingen te krijgen en het bouwen en inzetten van gigantische mechs.

Scythe bordspel

Terraforming Mars

Mars moet worden omgetoverd tot een bewoonbare planeet. Om dat te realiseren strijden verschillende bedrijven om degene te zijn die de meeste bijdrage levert aan het terraformen van de rode reus. In Terraforming Mars neemt elke speler de rol aan van één van de corporaties die Mars wilt omtoveren tot een groene oase. Door middelen te verzamelen, projecten te voltooien en steden te bouwen scoor je punten en bewerk je Mars. Gaat jouw bedrijf ervoor zorgen dat Mars bewoonbaar wordt?

Terraforming Mars

Terra Mystica

Terra Mystica is een spel voor de liefhebbers van strategie en planning. Terra Mystica wordt bewoond door 14 verschillende volken verspreid over 7 verschillende landschappen. Elk volk is gebonden aan zijn eigen omgeving. Om te groeien moet elk volk zich verder ontwikkelen en de nabijgelegen landschappen in hun eigen gebied opnemen. Ontwikkel jouw volk en diens vaardigheden, of benut één van de vier religieuze sekten om vooruitgang te boeken.

terra mystica

Agricola

Je bent een boer in een simpele houten hut met 2 kamers en 1 gezinslid.  Elke beurt mag je twee acties uitvoeren. Je hebt tal van mogelijkheden, zoals huisuitbreiding, landbouw, veeteelt of het verzamelen van grondstoffen. Er zijn 14 unieke ambachten en kleine investeringen die voordeel opleveren. De complexiteit van Agricola maakt het een echte aanrader! Het spel bevat overigens 96 verschillende kaarten – dus geen potje Agricola  is hetzelfde!  Zonder meer één van de beste bordspellen ooit!

Agricola

Ticket to Ride

Bouw jij het grootste netwerk aan treinroutes? In Ticket to Ride is het doel om de meeste treinroutes te bouwen. Elke treinroute levert namelijk punten op. Maar je moet niet zomaar treinroutes bouwen, idealiter maak je een netwerk zodat jouw bestemmingskaarten worden voorzien van een route. Het spel is makkelijk te leren en biedt veel vermaak!

Ticket to Ride

Gloomhaven

Voor strategie én fantasy fans is Gloomhaven perfect. In dit spel kruip je in de huid van een avonturier met zijn eigen doelen. Je werkt wel samen met anderen (voor zover het jou uitkomt) om rijkdom en roem te vergaren. De keuzes die jij en je metgezellen maken beïnvloeden de campagne en zorgen voor een rijke, dynamische wereld. Het verhaal van Gloomhaven vertakt zich op basis van gemaakte keuzes en genomen (of niet genomen) acties. Het spel is dus een Legacy game die wordt aangepast na elke speelsessie. Je speelt coöperatief, waarbij de acties die de vijanden nemen worden getoond door middel van een innovatief kaartsysteem. Zo is er geen speler nodig die de vijanden aanstuurt – iedereen kan meespelen als avonturier.

Gloomhaven bordspel

Seven Wonders

Een andere strategische topper is Seven Wonders. In dit spel bestuur je een van de zeven grote steden uit de oudheid. Je kunt op verschillende manieren overwinningspunten behalen, zoals door de grootste legermacht op te bouwen, gebouwen te bouwen of je te richten op wetenschappelijke ontwikkelingen. Of wie weet schrijf je geschiedenis door één van de zeven wereldwonderen te bouwen. Seven Wonders is absoluut een aanrader als je met een klein groepje bent en van strategie houd.  Terecht één van de beste bordspellen ooit!

seven wonders

Wingspan

Je hoeft geen vogelliefhebber te zijn om van Wingspan te kunnen genieten. In dit bordspel kruip je in de huid van een vogelverzamelaar die zoveel mogelijk vogels wilt lokken naar zijn natuurreservaat. Het spel kenmerkt zich door het engine building principe. Je kunt namelijk combinaties van acties maken op basis van de vogels die je speelt. Het is cruciaal dat je jouw strategie afstemt op de vogels die je al hebt verzamelt en die je in je hand hebt. Vogels in bossen zorgen voor meer voedsel, vogels in de weide zorgen voor meer eieren en moerasvogels zorgen ervoor dat je extra vogelkaarten trekt. Doordat er meer dan 100 verschillende vogelkaarten zijn, verschillende ronde-doelen én diverse bonuspuntenkaarten is geen potje hetzelfde. De winnaar van Wingspan is degene die na vier rondes de meeste punten heeft.

wingspan

Pandemic legacy: season 1

Kun jij de wereld redden in Pandemic Legacy? In dit legendarische bordspel staat de wereld op de afgrond als gevolg van diverse virusuitbraken. Alle spelers werken samen om vier ziektes onder controle te houden gedurende 12 maanden. Elke maand brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Bovendien zullen jouw acties gevolgen hebben voor de volgende maanden. Lukt het jouw vrienden en jou om de wereld van de ondergang te redden?

pandemic leagacy season 1

Kolonisten van Catan

Deze absolute klassieker kan natuurlijk niet ontbreken: Catan. Catan wordt gekenmerkt door een beetje van alles: wat geluk, wat tactiek en voornamelijk interactie met je medespelers. Je begint met twee dorpen en twee wegen. Door grondstoffen te verzamelen kun je nieuwe wegen aanleggen, dorpen bouwen of bestaande dorpen upgraden naar steden. Het leukste aan Catan is het handelen met andere spelers, want in je eentje kom je namelijk vaak niet aan alle benodigde grondstoffen. Word jij de ultieme kolonist van Catan?

Kolonisten van Catan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *