Leuke gezelschapspellen voor het hele gezin: top 7

Ontdek de leukste gezelschapsspellen die je met het hele gezin kan spelen. Gezinsspellen zijn er in allerlei soorten en maten, van kaartspellen tot bordspellen. In dit artikel delen we een top 7 van de leukste gezelschapsspellen die je met het hele gezin kan spelen. Per spel staat de minimum leeftijd aangegeven en met hoeveel spelers je moet zijn.

Wat zijn de leukste gezelschapsspellen voor het gezin? Ontdek het nu!

Waarop letten bij het kopen van een familiespel?

Eén van de belangrijkste dingen om op te letten voordat je een spel koopt is natuurlijk de leeftijd die staat aangegeven op de doos. En het is handig om te kijken met hoeveel spelers je het spel kan spelen. Ideaal zijn gezelschapsspellen die de kinderen bijvoorbeeld ook met elkaar kunnen spelen, zodat je niet elke keer als ouder zelf ook mee hoeft te doen. Per spel uit deze lijst hebben we aangegeven wat de aangeraden leeftijd is en met hoeveel spelers je het spel kan spelen.

Gezelschapsspellen top 7: vermaak voor het hele gezin!

In deze top zeven staan de leukste spellen voor het hele gezin, van behendigheidsspellen waar je zo snel mogelijk moet zijn tot aan spellen waar je vooral veel geluk moet hebben.

Camel Up

In Camel Up gokken tot wel 8 spelers op vijf racekamelen en probeert iedere speler uit te vinden welke kameel als eerste en welke als tweede zal eindigen in de race. Camel Up is een bizarre kamelenrace met leuke wendingen. Zo kan een kameel opeens op een andere kameel landen en zo naar de finish worden geloodst. Veel plezier gegarandeerd voor het hele gezin!

Leeftijd: 8 – 99 jaar
Aantal spelers: 3 tot 8 spelers

Machi Koro

Bij het spel Machi Koro ben je zojuist uitgeroepen tot burgemeester van de stad Machi Koro. Je stad bestaat nu uit.. een tarweveld, een bakkerij en één dobbelsteen. Tja, dat is nog niet veel maar je moet ergens beginnen. De inwoners van jouw stad hebben eisen, ze willen bijvoorbeeld een pretpark of kaasfabrieken. Door te dobbelen bouw je jouw stad steeds verder uit. Machi Koro bied een simpel concept met toch veel diepgang. Er is ook veel interactie buitenom jouw beurt, dat maakt het ook leuk om met kinderen te spelen (vanaf 6 jaar) die misschien niet zo geduldig zijn.

Leeftijd: 6 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers

Uno

Dwarsboom je tegenstanders in Uno. Troef de eerder gespeelde kaart door zelf een kaart te spelen van dezelfde kleur of met hetzelfde symbool. Raak als eerste je kaarten kwijt en zorg dat jouw medespelers zoveel mogelijk kaarten moeten pakken. Houd je tegenstanderds goed in de gaten, want in Uno kan flink worden gebluft! Vergeet vooral niet “Uno!” te roepen bij jouw laatste kaart! Makkelijk te spelen, snel te leren en leuk vanaf 2 tot 10 spelers.

Leeftijd: 7 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 10 spelers

Monopoly

Wie kent Monopoly nou niet? Het is leuk voor het hele gezin, zoals deze Fortnite-editie. Of kies voor de klassieke variant. Ben jij straks de rijkste van het gezin? Koop straten op, bouw huizen en vraag huur. Monopoly is ook verkrijgbaar als reis-editie, zodat je ‘m makkelijk mee kan nemen op vakantie.

Monopoly kenmerkt zich door een mix van tactiek en geluk. Het beroemde vastgoedspel blijft een echte favoriet om met het hele gezin te spelen.

Leeftijd: 8 – 99
Aantal spelers: 2 tot 6 spelers

Dobble

Wie niet van geluk of strategie houd kan vast wel zijn geluk op met Dobble. Hier draait het namelijk enkel om snelheid. Je moet zo snel mogelijk een kaart pakken met overeenkomende symbolen. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan, want elke kaart bevat meerdere symbolen in verschillende groottes. Jouw observatievermogen, reflexen en snelheid worden op de proef gesteld met Dobbble. Leuk voor het hele gezin!

Leeftijd: 6 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 8 spelers

Vlotte geesten

Als je Dobble leuk vind dan ga je Vlotte Geesten vast ook leuk vinden! Het spel bestaat uit vijf voorwerpen die in een kring op tafel staan, iedereen moet er goed bij kunnen. Een speler draait de bovenste kaart om en nu proberen alle spelers zo snel mogelijk het juiste voorwerp van tafel te pakken in de juiste kleur. Er zijn echter wel enkele voorwaarden die het moeilijker maken om het juiste voorwerp te pakken. Als er bijvoorbeeld op de kaart geen voorwerp in de juiste kleur is getoond, dan moeten de spelers het voorwerp pakken dat niet op de kaart is afgebeeld en waarvan de kleur ook niet op de kaart te zien is. Wie het juiste voorwerp heeft gepakt legt de kaart voor zich op tafel en draait dan de volgende kaart van de gedekte stapel om.

Vlotte Geesten en Vlotte Geesten 2.0 zijn met elkaar te combineren.

Leeftijd: 6 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 8 spelers

Regenwormen

Vang de meeste wormen in het snelle dobbelspel Regenwormen. Het spel duurt maximaal een halfuurtje en is daardoor lekker snel te spelen. Als je aan de beurt bent is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk dezelfde dobbelstenen werpt en opzij legt. Je moet ook aan het einde van jouw beurt ten minste één regenworm geworpen hebben. Heb je in totaal hoger dan 20 gegooid én heb je ten minste één worm gegooid, dan mag je de steen met het betreffende getal van tafel (of zelfs van een andere speler!) pakken. Op elke steen staan een aantal regenwormen, wie aan het einde van het spel de meeste regenwormen heeft, heeft gewonnen.

Leeftijd: 8 – 99 jaar
Aantal spelers: 2 tot 7 spelers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *