Het leukste bluffen spel: bluffen, bedriegen en liegen

Je voelt de spanning stijgen. Alle ogen zijn op jouw gericht. Trappen ze in jouw bluf, of val je door de mand?

Bluffen spellen zijn niet voor niets erg populair en in trek bij grotere groepen. De meeste bluffen spellen zijn erg leuk om met vrienden te spelen en sommigen zijn geschikt voor het hele gezin.

Een bluffen spel zorgt gegarandeerd voor spanning tijdens het spel. Het is altijd leuk om iemand anders voor de gek te houden en om zo lang mogelijk níet door de mand te vallen.

Ben jij op zoek naar een leuk kaartspel vol met bluf? Wij zetten enkele toppers voor je op een rij!

Mascarade

Mascarade is een bluffen spel bij uitstek. In dit spel probeert iedereen de rijkste te worden, wat enkel mogelijk is met een flink potje bluffen.

In dit spel zijn verschillende karakterkaarten, zoals de dief, koning en de heks. Aan het begin worden alle karakterkaarten kort aan de spelers getoond. Vervolgens krijgt elke speler 5 munten en een willekeurige karakterkaart – niemand weet van elkaar welke karakterkaart hij of zij heeft.

mascarade bluffen spel

Ben je aan de beurt, dan mag je jouw karakter omwisselen met dat van een andere speler. Je kan ook gewoon jouw eigen karakter houden en de andere spelers voor de gek houden; zij denken misschien dat je gewisseld hebt. Je mag ook jouw beurt gebruiken om te bekijken welke karakterkaart je nu werkelijk hebt.

Ook heeft elk karakter een eigen kracht. Je kan zelfs een kracht inzetten van een karakter dat je niet hebt, dit kan dan worden aangetoond door diegene die het karakter wél heeft. In dat geval voert diegene de actie uit en kost het jou een munt. Munten kunnen op meerdere manieren worden verdient, ieder karakter kan dit op een unieke manier doen. Verdien als eerste 13 munten om Mascarade te winnen!

Coup

Coup is een spel dat je speelt met 3 tot 6 spelers (al is er ook een variant opgenomen in de spelregels voor 2 spelers).  Een potje duurt ongeveer een kwartier. Het is een mooi bluf spel, perfect om samen met je goede vrienden te spelen. Het spel zelf is redelijk eenvoudig en vrij makkelijk te spelen zonder eerdere ervaring. Enkele minpunten zijn echter dat je idealiter met 6 spelers speelt, dat geeft de leukste spelervaring.

coup kaartspel met bluf

In Coup speel je als een invloedrijke familie in Italië en is het jouw taak om alle andere families te vernietigen. Slechts één familie kan overblijven… Om aan de macht te blijven zul je moeten manipuleren, omkopen en bluffen.

Om Coup te winnen moet je goed kunnen bluffen. Je moet weten wanneer je tegenstander zich werkelijk in een slechte positie bevindt en wanneer hij zit te bluffen. Je zult namelijk je staatsgrepen op het juiste moment moeten lanceren.

Sheriff of Nottingham

Dit humoristische bluffen spel biedt gegarandeerd plezier voor jouw hele vrienden groep, en het is ook nog eens leuk om met het gezin te spelen. Sheriff of Nottingham draait om de sheriff van Nottingham die bepaald of je wordt doorgelaten bij de stadsmuren, of dat je wordt geïnspecteerd. Hij is namelijk op zoek naar smokkelwaar.

bluffen spellen sheriff of notthingham

Het verhaal van Sherriff of Nottingham is als volgt: Prins John kom naar Nottingham en diverse handelaren willen hun goederen slijten tijdens de ontstane drukte. Echter moeten ze dan eerst langs de sheriff van Nottingham. Spelers verzamelen goederen die ze binnen de stadsmuren willen krijgen en stoppen deze in een afgesloten zak. De sheriff beslist wie er doorgelaten wordt en wie een inspectie krijgt. Wordt je geïnspecteerd, dan kan je proberen om de sheriff om te kopen…

De rol van de sheriff wisselt elke beurt, dus iedereen krijgt de kans om over het lot van zijn medespelers te beslissen. Word jij een meedogenloze sheriff, of rijk als slimme handelaar? Al met al een zeer vermakelijk spel, vol bluf en bedrog.

Secret Hitler

In dit bluf kaartspel neem je het op tegen de fascisten. Het doel van de fascisten is namelijk om de macht te grijpen, terwijl de liberalen dit moeten voorkomen. Je weet niet wie bij welke factie hoort. Als liberaal moet je erachter komen wie Hitler is zodat je hem kan wegstemmen.

Net als bij het volgende spel op de lijst moet je flink liegen en bluffen om het ver te kunnen schoppen. Gegarandeerd weet je tijdens het spelen van dit spel niet meer wie je kan geloven. Enkel als de liberalen elkaar leren vertrouwen kunnen ze genoeg stemmen krijgen om de verkiezingen in de juiste richting te sturen en het spel te winnen.

secret hitler bluf kaartspel

Aan het begin van het spel sluit iedereen zijn ogen. Dan onthullen de fascisten zich aan elkaar. Secret Hitler houdt echter ook dan zijn ogen gesloten, maar steekt zijn duim op zodat de fascisten kunnen zien wie hij is. De fascisten weten dus wie de Secret Hitler is, hij weet echter niet wie zijn collega-fascisten zijn en de liberalen weten van niemand een rol. Kortom, dit belooft intrige, bluf en verraad!

Secret Hitler is het leukste met 5 tot 10 mensen. Het is een leuk spel om met een groep vrienden te spelen!

Weerwolven van Wakkerdam

Wie kent het niet? Zonder twijfel hét populairste bluffen spel: Weerwolven van Wakkerdam.

In dit bluffen spel moeten burgers de weerwolven opsporen en overdag lynchen. Dit doen ze door als dorp te stemmen wie er gelyncht gaat worden. Echter, niemand (behalve de weerwolven) weten van elkaar wat ze zijn. Is jouw buurman misschien een kwaadaardige weerwolf?

weerwolven van wakkerdam

Het spel wordt geleid door een spelleider. Hij vertelt het verhaalt en zorgt voor een goed verloop van de spelrondes (nachten). Iedere speler krijgt van de spelleider een willekeurige rol. Zoals een burger of weerwolf. Echter zijn er ook nog enkele speciale rollen, zoals de heks, het onschuldige meisje en de jager.

Elke nacht elimineren de weerwolven één burger. De dag erna bespreken de burgers de gebeurtenissen van die nacht tijdens een dorpsvergadering. Tijdens deze vergadering kunnen de dorpsbewoners één iemand wegstemmen; hij of zij wordt gelyncht. Degenen met de rol van weerwolven stemmen ook mee, dus het is nog niet zo makkelijk om de schuldigen weg te stemmen. Enkel door goed samen te werken en te overleggen kan je erachter komen wie onschuldig is en wie stiekem ’s nachts een weerwolf wordt. Weerwolven van Wakkerdam is het leukste om te spelen in grote groepen. Het spel kan worden gespeeld vanaf 8 spelers en in totaal kunnen er tot wel 18 personen meedoen. Het liefst zorgt de spelleider voor een griezelige sfeer, door bijvoorbeeld een griezelig achtergrondmuziekje aan te zetten, of kaarsen te laten branden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *